Tõmmised ja kassi silmad

Tänasesse päeva kuulus tõmmiste valmistamine. Valgekarvase pereliikme krooniline silmaveavus vajas leevendamist. Selleks puhuks korjasin maja tagant pundi metsmaasika lehti ja põldosja võrseid. Rahvatarkus kinnitab, et kummagi taime tõmmised aitavad muuhulgas limaskestapõletiku puhul. Muidugi usun.
Imevedelikud valmistasin eraldi anumates ning taimi oli korjatud poole rohkem, kui tavalise teejoogi jaoks. Eks ikka seepärast, et mõju ja tolku oleks. 
Lasin kopsikus vee keema, lisasin taimed, keetsin umbes ühe minuti, tõstsin pliidilt ja jätsin kaane alla hauduma. Pildil vasakul põldosja tõmmis ja paremal metsmaasika lehe tõmmis.

Kui tõmmised olid jahtunud, asusin asja kallale. Esimesest vägisi protseduurist oli kass jahmunud ja vatipadjakesega märjaks lödistatud silmad tekitasid võitle ja põgene reaktsiooni. Kaotasin usalduse. Nii tuli igal järgneval sessil kass voodi alt välja õngitseda.
 
Võtsin plaaniks kassi silmi pesta kolm korda päevas ja vähemalt nädala jagu jutti. Peale selle, et voodi all roomamine muutub nädalaga nõtkeks rutiiniks, loodan eelkõige abi kassi tervisele.
Olgu öeldud, et kõrvuti välispidisele "loomkatsele" kasutan enda peal tõmmist ka seespidiselt. Kui mul kuskil peakski mingi teadmata põletik naha vahel varitsema, siis saab see imeleemekesega välja uhutud.
Minge metsa!

Kommentaarid