Bostoni sai singi ja juustuga


Pärmitaigen:

50 g värsket pärmi
5 dl käesooja vett
100 g võid
1 dl piima
0,5 tl soola
1,5 spl suhkrut
6 – 6, 5 dl spets pärmisaiajahu
näpuotsaga musta pipart

Täidis:

100 gr sulatatud võid
300 g sinki
500 gr Emmentali juustu
(osa juustust jätta katteks)

Valmistamine:
Lahusta pärm soojas vees.
Sulata või kausis nt mikrolaineahjus. Lisa piim ja vala käesoe segu pärmi hulka.
Sega juurde sool ja suhkur. Lisa segades vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina. Segu jäta vedelamapoolne, küll pärast jõuad jahu juurde sõtkuda.
Kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas nii tund aega kerkida. Käi arvuti tagant vahepeal kontrollimas ja vajuta tainas sosti alla, seda kohevama saia saad.

Sõtku tainas hoolega läbi, (tainas võib tunduda liig vedel, aga see on normaalne) vajadusel lisa siis hoolega ja sedavõrd jahu, et kannatab rullida, selle laua ja sõrmede küljest kätte saad. Jaota saiamaterjal kolmeks.
Rulli iga osa 23 x 30 cm nelinurgaks. Aga need mõõdud pole ka nii tähtsad.Kui põllesabas on abilised, siis lase neil määrida sulavõid, riputada riivitud juustu ja singitükke.
Keera rulli. Eiiii, mitte abilised !!
Lõika rullist 5 cm paksused viilud ja aseta need vormi. Kas vorm on kandiline, ümmargune, lahtikäiv või naabrilt laenatud – pole üldse oluline. Vii aga pärast tagasi ...
Küpseta 200-225 kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni pidusai on küpsenud ja juust pealt kuldne.
Kui tainast jääb üle, olen teinud lihtsaid ümmargusi kukleid nosimiseks. Need kaovad kiirelt.
Ettevaatust ära juustu liiga pruuniks küpseta, siis on kõrbend maik ja pidu läbi !

EDU :)





Kommentaarid