Bostoni sai singi ja juustuga
Pärmitaigen:
50
g värsket pärmi
5
dl käesooja vett
100
g võid
1
dl piima
0,5
tl soola
1,5
spl suhkrut
6 –
6, 5 dl spets pärmisaiajahu
näpuotsaga
musta pipart
Täidis:
100
gr sulatatud võid
300
g sinki
500
gr Emmentali juustu
(osa
juustust jätta katteks)
Valmistamine:
Lahusta
pärm soojas vees.
Sulata
või kausis nt mikrolaineahjus. Lisa piim ja vala käesoe segu pärmi hulka.
Sega
juurde sool ja suhkur. Lisa segades vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase
taina. Segu jäta vedelamapoolne, küll pärast jõuad jahu juurde sõtkuda.
Kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas nii
tund aega kerkida. Käi arvuti tagant vahepeal kontrollimas ja vajuta tainas sosti alla,
seda kohevama saia saad.
Sõtku
tainas hoolega läbi, (tainas võib tunduda liig vedel, aga see on normaalne) vajadusel lisa siis hoolega ja sedavõrd jahu, et kannatab
rullida, selle laua ja sõrmede küljest kätte saad. Jaota saiamaterjal kolmeks.
Rulli
iga osa 23 x 30 cm nelinurgaks. Aga need mõõdud pole ka nii tähtsad.Kui põllesabas on abilised, siis lase neil määrida sulavõid, riputada riivitud juustu ja singitükke.
Keera rulli. Eiiii, mitte abilised !!
Keera rulli. Eiiii, mitte abilised !!
Lõika
rullist 5 cm paksused viilud ja aseta need vormi. Kas vorm on kandiline, ümmargune,
lahtikäiv või naabrilt laenatud – pole üldse oluline. Vii aga pärast tagasi ...
Küpseta 200-225 kraadises ahjus 20-25
minutit, kuni pidusai on küpsenud ja juust
pealt kuldne.
Kui tainast jääb üle, olen teinud lihtsaid ümmargusi kukleid nosimiseks. Need kaovad kiirelt.
Ettevaatust ära juustu liiga pruuniks küpseta, siis on kõrbend maik ja pidu läbi !
EDU :)
Ettevaatust ära juustu liiga pruuniks küpseta, siis on kõrbend maik ja pidu läbi !
EDU :)
Kommentaarid
Postita kommentaar