Hüper-super pidusai
Lemmik pärmitaigen ,millest annab käkkida stritsli,kringli, bostoni saia, saiakesi.
Taigen:
50 g värsket pärmi
50 g värsket pärmi
100 g võid
3,5 dl piima
0.5 tl soola
1 dl suhkrut
1 tl jahvatatud kardemoni
600-650 g nisujahu
Täidis:
100 g võid
1 dl suhkrut
kaneeli palju
mandlilaaste
mandlilaaste
leotatud rosinaid (alkoholis)
martsipanimass
(1 muna)
(1 muna)
Lahusta pärm soojas vees.
Sulata või väikeses kausis. Lisa piim ja vala
käesoe segu pärmi hulka.
Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sõtku
vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina.
Kata tainakauss kilega või rätikuga ja lase
soojas kohas 1 tund kerkida.
Valmista täidis: sega sulavõi, suhkur ja
kaneel.
Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi, jaota
kaheks.
Rulli jaotatud osad lauale.
Määri täidisega ,lisa rosinad ja martsipanimass. Keera rulli, alustades laiemast
servast.
Lõika rull 5 cm paksusteks viiludeks ja aseta
saiad suuremasse lahtikäivasse teineteise kõrvale.(Kringli võib pealt määrida munaga ).Raputa peale mandlilaaste.
Küpseta 200-225kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni pidusai on küpsenud ja pealt kuldne.
Kaunista tuhksuhkruga.
Küpseta 200-225kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni pidusai on küpsenud ja pealt kuldne.
Kommentaarid
Postita kommentaar