Hüper-super pidusai

Lemmik pärmitaigen ,millest annab käkkida stritsli,kringli, bostoni saia, saiakesi.

Taigen:

50 g värsket pärmi
100 g võid
3,5 dl piima
0.5 tl soola
1 dl suhkrut
1 tl jahvatatud kardemoni
600-650 g nisujahu

Täidis:

100 g võid
1 dl suhkrut
kaneeli palju
mandlilaaste
leotatud rosinaid (alkoholis)
martsipanimass 
(1 muna)


Lahusta pärm soojas vees.
Sulata või väikeses kausis. Lisa piim ja vala käesoe segu pärmi hulka.
Sega juurde sool, suhkur ja kardemon. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina.
Kata tainakauss kilega või rätikuga ja lase soojas kohas 1 tund kerkida.
Valmista täidis: sega sulavõi, suhkur ja kaneel.
Sõtku tainas kergelt jahusel laual läbi, jaota kaheks.
Rulli jaotatud osad lauale.
Määri täidisega ,lisa rosinad ja martsipanimass. Keera rulli, alustades laiemast servast.
Lõika rull 5 cm paksusteks viiludeks ja aseta saiad suuremasse lahtikäivasse teineteise kõrvale.(Kringli võib pealt määrida munaga ).Raputa peale mandlilaaste.
Küpseta 200-225kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni pidusai on küpsenud ja pealt kuldne.
Kaunista tuhksuhkruga.


Kommentaarid