Värskelt uputatud kiirhapukurk


Nähtud minu köögis sel aastal esimest korda.

väiksemat sorti avamaakurgid
mustsõstralehed
küüslauguküüned
jämesool
aniis
vesi

Enne kurgiteole asumist leota kurke jääkülmas vees vähemalt tunnike. 
Kuna mul aeda pole, käisin enne veel linna pealt mustsõstralehti ja aniisi otsimas.
Siis võta kastruliga vett, kummuta vette kõvasti soola ja lase vesi keema. 
Lase tiba jahtuda ning kalla see kuumalt kaussi, purki, potti või mingisse muusse anumasse nii, et sinna kõige kasuliku sodiga vaheldumisi laotud kurgid saavad veega kaetud. 
Pane taldrik kummuli kraami peale ja ankurda see kivi või mõne muu raskusega nii, et kurkidel ei oleks mingitki võimalust pinnale hapniku ahmima tulla. Mul valvab seal tugev lepatriinu.
Ja veel ...
Ainete vahekord ja kurgi maitse saab pühendunud tegijale läbi suve harjutades sügiseks suupäraseks. 
Naudi oma kätetööd juba järgmine päev !





Kommentaarid